K U H N A M O

About Designer

Suunnittelijasta

Neule- ja vaatesuunnittelija Meri Linna on syntynyt Keski-Suomessa, Kuhnamojärven rannalla ja on vaatetusalan monipuolinen ammattilainen ja asiantuntija. Vapaa-aikana yhä edelleen Kuhnamon rannat ovat tärkeitä hengähdyspaikkoja ja tuosta onkin syntynyt nimi omalle mallistolle. 

Kuhnamo nimen ovat järvelle aikoinaan antaneet alueella asuneet Saamelaiset, alkuperäiskansat ovatkin olleet  tärkeitä lähtökohtia mallistoja suunnitellessa. Myös matkat Pohjois-Kaliforniaan, San-Franciscoon, sekä intiaanien kotimaille, ovat olleet lähteenä luovuudelle.

Suunnittelijan lisäksi Meri on myös koulutettu pukeutumisneuvoja, jolloin hänellä on ymmärrystä huomioida mm. erilaisia väri- ja vartalotyyppejä. Lisäksi asiantuntijana on mahdollista antaa neuvoja ja apua erilaisiin pukeutumisen ongelmiin, niin isoihin kuin pieniinkin haasteisiin.

Suunnittelijan missiona on luoda käytännöllisiä, monikäyttöisiä ja kauniita neuleita ja vaatteita, jotka kestävät aikaa, sekä ovat eettisesti, ekologisesti ja laadukkaasti tuotettuja. Vaatteen kauneus luodaan muodoilla ja hyvällä kaavoituksella, väreillä, sekä laadukkailla materiaaleilla. 

Koska neuleet valmistetaan muotoon neulomalla, ei ylijäämämateriaalia synny lainkaan. Lisäksi, koska malliston tuotteita valmistetaan myös tilausten perusteella, ei suurta valmisvaatevarastoa tarvita.

Tavoitteena on panostaa mieluummin laatuun kuin määrään, suunnittelijan mottona onkin ''Mieluummin vähän ja laadukasta kuin paljon ja huonoa.''